ایرنای ما

امید تنها زمانی در ما تحکیم می‌شود که دستانمان در جهت آرزوهایی که داشتیم در کار باشد

ایرنای ما

امید تنها زمانی در ما تحکیم می‌شود که دستانمان در جهت آرزوهایی که داشتیم در کار باشد

واقعیت دور دوم اعتراضات سبز چیست؟

   

 

توهم  آغاز دور دوم فتنه 

 

 


نتیجه تلقی پایان جنبش سبز

  

 

 

 

  وقتی در پایان سال گذشته و با ریختن امتیاز جمعیت 5 میلیونی حاضر در مراسم 22 بهمن که به دعوت سران جنبش سبز به میدان آمده بودند ، تعینات بیرونی اعتراض مدنی مردم ایران فروکش کرد و توصیه رهبران جنبش سبز نیز به فعالیت های کم هزینه تر ، موج سبز را از حالت توفنده ظاهری به عمیق تر شدن ترغیب نمود، عده ای از مشاوران امنیتی و نظامی دولت کنونی با بوق و کرنا  اعلام کردند که" فتنه "  به پایان رسیده است .حال بار دیگر با نقض عهد حاکمیت در اجرای مفاد بیانه 17 میرحسین موسوی و با آغاز مناسبتهای فرهنگی و کارگری و قرار گرفتن در آستانه سالگرد کودتای انتخاباتی ، گویی تئوریسین های امنیتی سر از خواب توهم برداشته فریاد بر می آورند که موج دوم فتنه در راه است . واقعیت این است که چیزی فروکش نکرده بود که دوباره آغاز شود. جنبش سبز موج نیست که اول و دوم و سوم داشته باشد این ندای اعتراض یک ملت است که هر روز به شکلی ادامه خواهد یافت.

خط و نشان محافظه‌کاران برای جنبش اعتراضی

 

در روزهای گذشته محافل محافظه‌کار حاکمیت، هم نسبت به شروع موج تازه‌ای از اعتراضات اصلاح‌طلبانه "هشدار" داده‌اند و هم با بهره‌گیری از تنش‌های فزاینده با ایالات متحده بر سر مناقشه هسته‌ای، از "ماهیت آمریکایی" این جنبش سخن گفته‌اند.

روزنامه رسالت روز شنبه (۲۸ فروردین) در سرمقاله‌ای به قلم محمد اسکندری نوشته است: «اگرچه با گذشت بیش از ۱۰ ماه از غائلۀ فتنۀ سبز ماهیت آمریکایی فتنه‌گران بر همه هوایدا گشت... اما باید دانست که هنوز خطر بازگشت موج دوم فتنه وجود دارد. طی هفته‌های اخیر نیز بعضا تحرکاتی از سوی سران فتنه برای زنده نگه داشتن این جسد نیمه جان صورت گرفته است اما با هوشیاری مردم و مسئولین آنان نتوانسته‌اند کاری از پیش ببرند.»

نویسنده‌ی سرمقاله خود معترف است که جنبش اعتراضی با «القائات و تحریکات خارجی» صورت نگرفته است. او می‌نویسد: «به هر حال باید دانست که حوادث پس از انتخابات ریشه در برخی نابسامانی‌ها در حوزه سیاست داشته است که هنوز نیز این ضعف‌ها به قوت خویش باقی است.»

تفاخر به "مردم‌سالاری دینی"

در گزارشی در شماره روز شنبه ۲۸ فروردین همین روزنامه که تیتر اول "رسالت" را به خود اختصاص داده است، محمد جواد لاریجانی از محافل و گروه‌های حاکمیت می‌خواهد که "مراقب" باشند، با این هدف که این بار مانند بار گذشته "غافلگیر" نشوند. منظور لاریجانی بی‌گمان این است که این بار پیش از آن که حرکتی صورت بگیرد، بگیر و ببند را شروع کنند.

آقای لاریجانی می‌گوید: «ما باید مراقب پاتک جدید جریان نفاق باشیم. رهبری با مدیریت داهیانه خویش ما را از دوران فتنه به سلامت عبور داد... دشمنان در حال تدوین و پی‌‌ریزی موج دوم فتنه هستند، و ما باید مراقب باشیم و دیگر غافلگیر نشویم.»

آقای لاریجانی "نظام مردم‌سالاری اسلامی" را الگویی موفق می‌داند و جنبش اعتراضی را متهم می‌کند که «در تلاش است تا نظام اسلامی را با نظام سکولار جایگزین کند. امروز این ایده با عنوان‌هایی همچون نواندیشی دینی و تساهل و تسامح پی‌گیری می‌‌شود. وقتی آقای خاتمی به قدرت دست یافت بمب ادبیات سکولاری در ایران منفجر شد.» لاریجانی که سه جمله بالاتر «مردم‌سالاری دینی را بزرگترین دستاورد نظام جمهوری اسلامی» دانسته بود، در اینجا می‌افزاید: «هیچ حزبی بر اساس قانون اساسی حق ندارد در پی سکولاریسم باشد».

اتهام «معارضه با دولت و نظام»

دو روز پیش از گفت‌وگوی جواد لاریجانی با روزنامه رسالت، محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی طی سخنانی در نشست دبیران این حزب، سید محمد خاتمی و هم فکران او را متهم کرد که در "معارضه با دولت و نظام می‌خواهند با دشمنان اسلام همگرایی کنند.»

آقای حبیبی نظرات خاتمی را «بخشی از سیاست آمریکا برای تضعیف جمهوری اسلامی» دانست و گفت: «اگر اشخاصی مانند آقای خاتمی دم از بحران‌های اجتماعی و اقتصادی بزنند، مطابق میل دشمن عمل کرده‌اند.» او اظهارات خاتمی را در جهت احیای جنبش اعتراضی دانست، زیرا به گفته او: «از نخستین روزهای سال تلاش‌هایی برای تولید موج دوم فتنه صورت گرفت.»

سخنان دبیرکل حزب مؤتلفه واکنش به اظهارات سید محمد خاتمی در دیدار با گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران است که در آن گفته بود کشور باید از فضای تنش‌آلود کنونی خارج شود. زیرا «اگر چاره‌ای اندیشیده نشود، سال ۸۹ سال بحران‌های اجتماعی خواهد بود.»

موقعیت کشور بد است

خاتمی در عین حال تصریح کرده بود: «برای گذر از این دوران هیچ راهی جز اصلاحات وجود ندارد» و افزوده بود: «موقعیت کشور بعد از انتخابات بد است و ملت هزینه بسیار بالایی در این ایام پرداخته است. عواقب مدیریت موجود در جامعه مطلوب نیست و اگر چاره‌ای اندیشیده نشود، سال ۸۹ سال بحران‌های اجتماعی خواهد بود.»

میرحسین موسوی، یکی دیگر از سران جنبش اعتراضی، روز پنجشنبه ۱۹ فروردین گفت که مردم هنوز بر سر مطالبات خود هستند. با اینکه جنبش اعتراضی شکل و برنامه روشنی ندارد، اما نخست وزیر اسبق ایران اضافه کرد: «بخش‌ها و جزئیات جنبش به مرور زمان و متناسب با شرایط مکانی و زمانی شکل خواهد گرفت».

افراد و محافل نزدیک به کانون قدرت در ایران مدعی‌ هستند که اظهارات آقایان خاتمی و موسوی "طرح و توطئه‌ای" برای آغاز موج جدیدی از حرکات اعتراضی است. در موج اعتراض‌هایی که سال گذشته پس از انتخابات در ایران به راه افتاد، دهها نفر جان خود را با گلوله‌های نیروهای امنیتی و انتظامی از دست دادند و چند هزار نفر بازداشت شدند، که شمار قابل‌توجهی از آنان هنوز در زندان به سر می‌برند.

دویچه وله

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد